Menü Bezárás

Együttműködés felsőfokon – magasabb sebességre kapcsol a BME az ipari együttműködésekben

Cikksorozatunk célja, hogy a Műegyetem jóhírét tovább erősítsük és bemutassuk mindazokat az erősségeket, amelyekkel fenntarthatjuk, illetve felkelthetjük a jelenlegi és jövőbeni egyetemi partnerek, nagyvállalatok érdeklődését a BME-vel közös projektekben rejlő lehetőségek iránt.

Olyan, a jövőbe mutató, innovatív együttműködésekről számolunk be, melyek az egyetem és az ipar kooperációja során jöttek létre és amelyek a mindennapi életben is hasznosítható  kutatási eredményeket eredményeztek. A beszélgetések középpontjában a BME – IPAR együttműködésekben rejlő lehetőségek a leghangsúlyosabbak.

A sorozat első részében Kotán Attilával, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kancellárjával beszélgettünk.

A cikk letölthető az alábbi linkre kattintva: AZ EGYETEMEK ÍGY VÁLHATNAK A GAZDASÁG INTEGRÁLTABB SZEREPLŐJÉVÉ

A másodikk cikkben dr. Geiner István, kutatási igazgató nyilatkozik arról, miért fontos az egyetemen az ipari szemléletű hozzáállás.

A cikk letölthető az alábbi linkre kattintva: FONTOS AZ EGYETEM IPARI SZEMLÉLETŰ HOZZÁÁLLÁSA 

Új tudományos podcasttal jelentkezik a Műegyetem: fókuszban a magyar innovációk!

A jelenkor tudományos vívmányai és találmányai nemcsak előre viszik az emberiséget, hanem lendületet adnak a gazdaságnak és versenyelőnyt az országnak, az alkotók és a témában jártas szakemberek számára pedig izgalmas élményekkel szolgálnak. Az Inno Sapiens – a Műegyetem tudományos podcast műsora – a Betone Studio közreműködésével készül, és azt kívánja bemutatni, hogy a kutatók és a piac kooperációja mire képes, de azt is, hogyan lesz egy ötletből mindenki számára hasznos újítás. Az izgalmas témákon a magát a tudomány megszállottjának valló Joós Andrea biológiatanár és tudománykommunikációs szakember kalauzolja végig a hallgatóságot.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a témával kapcsolatban megjelenet cikkeket: