Menü Bezárás

MVM Smart Power Laboratórium

Magyar Villamos Művekkel az ellátásbiztonság növelése, a fenntartható energiaellátás, valamint az energiahatékonyság a meghatározó közös kutatási témák.

A laboratóriumban a megújuló energiaforrásokra nagymértékben támaszkodó villamosenergia-rendszer energiamenedzsmentjének valós idejű, laborkörülmények közötti fejlesztése és tesztelése történik.

Kontakt: Dr. Raisz Dávid, a laboratórium vezetője (raisz.david@vet.bme.hu)

Az MVM Smart Power Laboratórium rövid ismertető anyaga angol és magyar nyelven letölthető a következő linkre kattintva:

MVM Smart Power Laboratórium FLYER

Pharmatech Gyógyszertechnikai Laboratórium

A műhelyben elsősorban nem új hatóanyagokat fejlesztenek, hanem a gyógyszergyártás jelenlegi szakaszos technológiáját újítják meg.

Az új gyártástechnológiai eljárások fejlesztési eredményeit a Richter Gyógyszergyár vezető termékeinek innovatív előállítására kívánja felhasználni és tervezi azok bevezetését a termelésbe.

Kontakt: Nagy Zsombor, a laboratórium vezetője (zsknagy@edu.bme.hu)

A Pharmatech Gyógyszertechnikai Laboratórium rövid ismertető anyaga angol és magyar nyelven letölthető a következő linkre kattintva:

Rolls-Royce Moduláris Hibrid Hajtásrendszer Laboratórium

Ez a legnagyobb, több mint 400 millió forintos beruházás a projektben, melynek megvalósítása a legidőigényesebb.

Akár 300 kilowatt teljesítményű villanymotorokat percenként 5000 fordulattal, valamint villamos hajtású járművek hajtásláncának minden elemét (motor, generátor, konverterek, akkumulátor) és azoknak kombinációját lehet tesztelni a modell-üzemben. A labor kapacitása egyedülálló a régióban.

Kontakt: Becker Péter, a laboratórium vezetője (becker.peter@vet.bme.hu)

A Rolls-Royce Moduláris Hibrid Hajtásrendszer Laboratórium rövid ismertető anyaga angol és magyar nyelven letölthető a következő linkre kattintva:

Rolls-Royce Moduláris Hibrid Hajtásrendszer Laboratórium FLYER

Mikro-CHP Laboratórium

A laboratórium célja olyan rendkívül magas hatásfokú
kapcsolt hő és villamosenergia termelő berendezések vizsgálata, amelyek lakossági fogyasztók rendelkezésére állhatnak a jövőben.

Ezek a berendezések automatizáltságuk és karbantartási egyszerűségük révén bármelyik háztartásban üzemeltethetőek, továbbá kimagasló energiahatékonyság érhető el velük. Ezáltal csökken a háztartás CO2 lábnyoma és rezsiköltsége is.

Kontakt: Imre Attila, a laboratórium vezetője (imreattila@energia.bme.hu)

A Mikro-CHP Laboratórium rövid ismertető anyaga angol és magyar nyelven letölthető a következő linkre kattintva:

Mikro-CHP Laboratórium FLYER